وبینار کاربرد کوچینگ ویژه روانشناسان، مشاوران و درمانگران

این روزها نام کوچینگ بسیار مورد استقبال قرار گرفته و تأثیرگذاری خود را به افراد مختلف در جوامع و حوزه‌های کاری مختلف نشان داده است. مهارتی نوظهور که خیلی سریع خود را در بین مهارت‌های نرم و مدیریتی جا داده است. با این توصیفات، کوچینگ مهارتی است که مراجعین را همراهی کرده تا دنیای مطلوب خود را ترسیم کنند و برای سفر از وضع موجود به دنیای مطلوب خود آماده شوند.

اما بسیارند کسانی که هنوز با کارکردهای اعجاب‌انگیز این دانش آشنایی ندارند. روانشناسان و مشاوران و البته درمانگران جزء آن دسته از کسانی هستند که با آموزش و به‌کارگیری کوچینگ می‌توانند از مزایای این صنعت پررونق و رو به رشد بهره‌مند شوند.

اما چگونه؟
در وبینار کاربرد کوچینگ برای روانشناسان و مشاوران دراین‌باره خواهیم گفت .

موضوع اصلی وبینار حول چه محوری است؟

ازآنجاکه ممکن است متخصصین حوزه روانشناسی در مقالات و کتب، با روانشناسی کوچینگ روبه‌رو شده باشند، درخواهند یافت که این مهارت در بخش‌هایی با علم روانشناسی شباهت دارد و در بخشی‌هایی کاملاً مجزا از این رشته کاربردی عمل می‌کند. اما آیا می‌دانید شباهت‌ها و تفاوت‌های یک کوچ و مشاور در عملکردشان چیست؟ چگونه روانشناسان، مشاوران و درمانگران با استفاده از کوچینگ کیفیت جلسات و کسب‌وکار خود را متحول می‌کنند؟ وقتی صحبت از کوچینگ در مبحث روانشناسی می‌شود به اهمیت روانشناسی رفتار و شناخت و احساسات اشاره دارد. یک روانشناس با کسب مهارت‌های کوچینگ و به‌کارگیری آن‌ها درک خود را از مسئله مراجع بیشتر نموده و همچنین نسبت به رفتار، شناخت و احساسات مراجع خود عمیق‌تر و بهتر عمل می‌کند. حال در اینجا سؤالی مطرح می‌شود که چگونه این مهم را محقق کنیم؟ در همین راستا، فراکوچ، تنها آموزشگاه دارای مجوز تربیت کوچ، قصد دارد با برگزاری وبینار «کاربرد کوچینگ برای روانشناسان و مشاوران» برای تمامی روانشناسان، مشاوران و درمانگران گرامی بستری را فراهم کند تا به تمامی این سؤالات توسط اساتید متخصص حوزه کوچینگ پاسخ داده شود.

ضرورت برگزاری وبینار کاربرد کوچینگ برای روانشناسان و مشاوران

با توجه به نیاز روانشناسان نسبت به کسب دانش درباره این مهارت، ترویج هنر کوچینگ و تلفیق آن با مسائل روانشناسی و مشاوره و البته با استقبال بسیار خوب روانشناسان و مشاوران عزیز ما در فراکوچ این وبینار را در مرداد ماه 1400 برگزار کردیم. مؤسسه پس از برگزاری این وبینار بازخوردهایی از سازمان روانشناسی دریافت کرد که لازم است در اینجا توضیحاتی نسبت به اطلاعیه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ارائه کنیم.

توضیحات موسسه فراکوچ نسبت به اطلاعیه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور

به اطلاع می‌رساند مرکز آموزش کوچینگ ایران – فراکوچ در تاریخ 21 مرداد 1400، در قالب پیغام صوتی ضبط‌شده با فعالین حوزه روانشناسی تماس گرفته و متخصصین این حوزه را برای شرکت در دوره اختصاصی کوچینگ، ویژه روانشناسان دعوت نمود. در استناد به بیانات جناب آقای دکتر محمد ابراهیم مداحی، معاون و بنیان‌گذار سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در همایش آموزشی «فرصت‌های نوین شغلی و بهبود کسب‌وکار در روانشناسی و مشاوره» در تاریخ 1 آذر 1388 در حضور جمعی از روانشناسان و مشاوران استان خراسان رضوی، به حاضرین در این همایش توصیه می‌کنند که «بسیاری از مسائل مراجعین با سیستم سریع و همه‌جانبه کوچینگ رفع مشکل می‌شوند»

متن صحبت های جناب آقای دکتر مداحی:

تو حوزه روانشناسی فردی که دچار یک چالشی میشه این فرد رو اگر نیاز داشته باشه به اون تکنیک‌های پیچیده و اون روش‌هایی که ما داریم، خیلی وقتها من به شما گفتم، این بیشتر از یک لایف استایل آسیب‌رسان داره رنج میبره تا اینکه شما برید ببینید دوپامینش بالائه نمیدونم اون یکی پایینه از این تکنیک استفاده کنیم؛ این با یه سیستم خیلی سریع همه جانبه‌ای میتونه باهاش مشورت بشه مشاوره داده بشه اگر واقعاً همین بود ارجاع داده بشه به روانشناس درصد زیادی از آن‌ها با یک کوچ دادن مشکلش حل میشه. همین‌که یک گوش سومی مثل همین بحث‌های زناشویی یک گوش سوم وجود داشته باشه ۵۰ درصد خودش خاصیت درمانی داره که این زن و شوهر میدونن یه گوش سومی هم هست که داره میشنوه. بنابراین بحث مفصلیه که حالا انشا الله چیزاش رو که آماده کردیم و اساساً با آن انجام دادیم و با انجمن داریم صحبت می‌کنیم ان‌شاءالله اطلاع‌رسانی دقیق‌تر و بیشتری رو خدمتتون میدیم؛ ولی قبل از اون ان‌شاءالله قبل از این که ما بتونیم کوچ رو راه بندازیم انشالله فکر کنم یک ماه آینده ما بیایم انستیتو اختلال جنسی را بیندازیم. به‌هرحال امیدوارم تا دو سه سال آینده حداقل ۱۰ تا انستیتو راه بیندازیم و همه شما هم بر اساس علایق‌تون جذب این انستیتوها بشین. کاری هم که این انستیتو داره میکنه الآن مثلاً تو طرح‌های درمانی ما یه دوره دوساله گذاشتیم این دوره دوساله فرد که میاد خودش هم اونجا شاغل میشه یعنی کسی که این دوره رو میبینه باید به حدی از کارآمدی برسه که به‌عنوان شغل همونجا درواقع به کار گرفته بشه نه در تهران در استان‌ها چون قراره در استان های مختلف باشه خاصیت انستیتوها اینه که دوره‌هایی که میذارن افرادی موفق میشن این دوره رو بگذرونن تبدیل میشن به افرادی که می‌توانند درواقع در اونجا درواقع شغلشان تضمین‌شده است و خیلی کمک میکنه به امیدواری در حرفه‌ روانشناسی و مشاوره

توضیحات تکمیلی به شرح ذیل اعلام می‌گردد:
بدین‌وسیله اعلام می‌شود باکمال احترام به مدیران سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، اعضای این سازمان، متخصصین و فعالین حوزه مشاوره، روانشناسی و درمان، موسسه فراکوچ هیچ‌گونه تأییدیه یا همکاری با سازمان نظام روانشناسی نداشته و مستقلاً با مجوزهایی از سازمان فنی و حرفه‌ای و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می‌نماید.

همچنین این موسسه توانسته است، مهارت کوچینگ را به‌عنوان استاندارد آموزش شایستگی در سازمان فنی و حرفه‌ای و سازمان جهانی کار ILO با کد ملی آموزش شایستگی 524920450010111 تدوین و ثبت نماید.

دانش کوچینگ مهارتی بین‌رشته‌ای و مستقل از رشته‌های روانشناسی می‌باشد؛ اما اعتقادات بنیادین را از روانشناسی مثبت‌گرا الهام می‌گیرد. همچنین اعلام می‌گردد افرادی که کوچینگ را آموخته‌اند یا تدریس می‌نمایند، هیچ‌گونه ادعایی در خصوص مباحث روانشناسی نداشته و خود را روانشناس اعلام نمی‌کنند (مگر با داشتن مدرک تحصیلی روانشناسی و عضویت در سازمان نظام روانشناسی کشور)؛ زیرا مباحث علمی و مهارتی کوچینگ ساختاری مجزا از روانشناسی دارد.

لینک مقاله روانشناسی مثبت گرا و کوچینگ

لازم به ذکر است، بیش از 150 نفر از روانشناسان، مشاوران و صاحب‌نظران حوزه روانشناسی در دوره‌های آموزش کوچینگ شرکت کرده و تجارب مفید و ارزشمندی را در این حوزه کسب کرده‌اند. به گفته این افراد: دانش کوچینگ تأثیرات مثبت قابل‌توجهی در جلسات مشاوره و درمان دارد و ازنظر ابزار شباهت‌های بسیار زیادی بین مشاوره، روانشناسی، درمانگری و کوچینگ وجود دارد.

در ادامه تجربه چند تن از صاحب‌نظران و متخصصین حوزه روانشناسی به حضور تقدیم می‌گردد:

لذا با توجه به توضیحات ارائه‌شده و ایجاد شفافیت بیشتر، مرکز آموزش کوچینگ ایران – فراکوچ، آمادگی خود را جهت برگزاری وبینار کاربرد کوچینگ برای روانشناسان و مشاوران اعلام می‌دارد.

جهت آشنایی بیشتر با موسسه فراکوچ اینجا کلیک کنید.

سرفصل‌هایی که در این وبینار به آن‌ها خواهیم پرداخت

  1. کوچینگ چیست؟
  2. کوچ کیست؟
  3. تفاوت کوچینگ با سایر رویکرد ها (روانشناسی و مشاوره، منتورینگ، درمان، آموزش)
  4. جایگاه کوچینگ در ایران و جهان
  5. تاریخچه کوچینگ
  6. ضرورت ها و کاربرد کوچینگ
  7. راهکار های استفاده از مهارت کوچینگ
  8. نتیجه و تجربه افرادی که از کوچینگ استفاده کرده اند
  9. اشتراک تجربه 3 نفر از روانشناسانی که در دوره آموزش کوچینگ شرکت نموده اند.

این وبینار به چه کسانی توصیه می‌شود؟

شرکت در وبینار کاربرد کوچینگ برای روانشناسان و مشاوران، به‌تمامی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته روانشناسی، مشاوره و درمان توصیه می‌شود.

با شرکت در این وبینار با حضور استاد یاسر متحدین با کاربرد کوچینگ در حوزه تحصیلی و کاری خود آشنا شوید و ابهامات به وجود آمده را برطرف و پاسخ‌های خود را دریافت کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این وبینار فرم زیر را تکمیل فرمایید.